Resa till Ios Grekland

Byn på Ios i Grekland Att resa till Grekland är mycket populärt bland oss svenskar och det med all rätt. Detta land har mycket att erbjuda oss besökare oavsett om vi är ute efter historia, sol och bad eller ett nöjesliv som pågår dygnet runt.

Vad vill du ha ut av din semester i Grekland? Är det lugnet på en näst intill folktom ö du söker eller vill du ha fest hela natten lång? För det bästa nattlivet så rekommenderar jag Ios som ligger mellan Santorini och Naxos. Jag har varit där många gånger och Ios är min favorit ö i Grekland och jag har svårt att hålla mig borta. Här pågår festen dygnet runt under sommarmånaderna och du har chansen att träffa många likasinnade från hela världen som samlas på Ios för att festa och ha kul. Enklast tar du dig hit via Aten eller Santorini. Men det är inte bara nattlivet som är bland det bästa i Europa här, Ios har en av de vackraste stränderna i Medelhavet. Lång och bred med massor av vit sand. Denna den största av stränderna på ön är välbesökt med Ios har även massor av andra stränder, många helt folktomma även under högsäsong. Därför har du chans att hitta en strand helt för dig själv på denna ö oavsett när du besöker Ios och Grekland.

Havet vid Ios GreklandIos är en karg ö på sommaren när det sällan faller något regn och solen bränner sönder landskapet. Annat är det under höst, vinter och vår. Då kommer det mer regn och solen är inte lika skarp. Detta resulterar i att Ios berg och dalgångar täcks av grönska och ön går inte att knappt att känna igen från sin karga terräng under den hete grekiska sommaren.

Vill du också ha en underbar sommar med sol, bad och fest dygnet runt så rekommenderar jag självklart att du besöker Ios i Grekland. Vill du ha det lite lugnare så besöker du ön under resten av året då det är lugnt och avslappnat här men fortfarande lika vackra utsikter från hotell och övriga platser.

Det finns massor av billiga flyg till Grekland från flera städer i Sverige. Du kan till exempel flyga från Stockholm, Göteborg eller Kastrup i Danmark. Landar gör du antingen i huvudstaden Aten eller så flyger du direkt till någon av de många öar i Grekland som har en egen flygplats. Landar du i Aten så kan du inleda med att besöka någon av alla de antika byggnader eller museum som finn här. Vill du undvika trängseln i storstaden så kan du ta bussen direkt från flygplatsen till hamnen Pireus där de flesta båtarna till alla öar avgår. Ska du ut bland öarna, vilket jag rekommenderar, så är det båt som gäller. Du kan antingen ta traditionella färjor eller moderna snabbåtar som tar dig till din destination på halva tiden.