Massor av intressant fakta

Här på Monc har det samlats en massa intressant information. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig här. Oavsett vilket ämne du är intresserad av.

Vår avsikt är att bygga upp något riktigt bra här så att alla kan hitta något de är intresserad av, så länge de har samma intressen som oss.

Du kan bland annat läsa om tidsresor.I köket har det samlats massor av olika ingredienser som kan passa bra i din digitala matlagning. Är du intresserad av ett bildspel gjort helt i HTML och JavaScript så rekommenderar jag Galleria som är precis detta, demo hittar du här, här och även här samt lite mer info om hur det fungerar här. Vad har vi mer att erbjuda undrar du kanske, jo då ska jag få be att presentera Tripoli som är ett projekt för att ge ett enhetligt resultat för CSS i olika webbläsare, vill du ha en introduktion hittar du det här och exempel här och här.

Du kanske är mer intresseras att göra ditt eget bildspel eller hur man renderar specialtecken på olika sätt beroende på språk? Du kan även hitta information kring skalbara knappar bland mycket annat här på sidan och ett demo på det här. Lite här finns en uppdatering till koden för knapparna.

Är du intresserad av fonten Avant Garde så hittar du det här med. Kanske vill du veta hur du tar hand om gammaldags kod från HTML4? Vill du veta mer om hur värden ärvs i CSS kan du läsa mer i denna guide. Du hittar mycket information kring CSS på denna sida. Behöver du mer kunskap om hur färger fungerar på nätet så hittar du det här. Kanske vill du nollställa all CSS i webbläsaren innan du börjar designa din hemsida? Kolla i så fall här för praktisk kod.

Om du tycker om att koda i JavaScript så känner du säkert redan till jQuery. I denna guide får du 8 praktiska tips på hur du blir en bättre programmerare i detta ramverk. Lite fördjupning inom jQuery hittar du här om att förhindra att objekt blinkar till på sidan.

Apple har speciell design på sina saker. Oavsett om du gillar detta eller ej så kan du få motsvarande resultat på dina egna sidor.