Svenska artikelkataloger

ArtikelkatalogNär du vill marknadsföra din hemsida så är en väg att gå att använda sig av artikelkataloger. Genom att skriva artiklar som är relevanta för ditt område och länka tillbaka till din hemsida så får du relevanta länkar tillbaka till din sida. Då kan du både få ny besökare via länken men även hamna högre upp i sökresultaten hos Google.

Det finns många svenska artikelkataloger och en del är mer aktiva än andra, två stycken som jag kan rekommendera och som jag ofta använder mig av är www.skriva-artikel.se som funnits sedan 2011 och lite nyare www.info-om.se. Båda är snabba med att granska inskickade artiklar.

En viktig sak att tänka på när man skriver artiklar till artikelkataloger är att skriva unika artiklar och inte bara skicka in samma artikel till flera olika. Google tycker inte om kopierat material och även om det bara är artikelkatalogerna som blir lidande idag så vet man inte vad Google har för ändringar i bakfickan. Det känns ganska självklart att många länkar från samma text på olika domäner inte kan anses vara ett naturligt fenomen. Då kan man nog räkna med att Google kommer bestraffa eller nedvärdera sådana länkar i framtiden om de inte redan gör det idag. Därför har du allt att vinna på att skriva nya artiklar till varje artikelkatalog som du vill publicera i.

Samma sak gäller för spunna artiklar. Google blir hela tiden bättre och bättre på att förstå vad en text betyder. Att byta ut ett eller ett par ord i varje mening mot synonymer för att undvika att bli klassad som duplicate content är ingen hållbar lösning.

Det tar inte lång tid att skriva en unik artikel som uppfyller minimikraven för de flesta artikelkataloger och du har mycket att vinna på det i Googles ögon. Så satsa därför på att skriva nytt varje gång du vill bli publicerad.

Vad ska man då skiva om? Att bara göra reklam för sin egen sida går bort. Det gillar inte de flesta som driver dessa kataloger. Satsa istället på att skriva en informativ och läsvärd artikel. Guider och tips är alltid uppskattade. Driver du en webb-butik för barnkläder så kan du skriva guide till hur man klär barnet varmt i vinter eller 5 smart tips på hur man spar pengar på barnkläder. Jag tror du fattar galoppen.

De större artikelkatalogerna i Sverige får relativt många besökare till sina artiklar. Tag därför tillfället i akt och skapa en intressant artikel som leder läsaren vidare till din egen sida. På så sätt stärker du både din domän i Googles ranking men får även en del nya besökare via länken i artikeln.

Artikelkataloger är bara ett sätt att stärka din hemsida och som med alla andra metoder så böra man inte bara använda sig av denna. För bästa resultat i sökresultaten så bör man variera sina metoder så att man får en blandad länkprofil till sin hemsida. Har man bara inlänkar från artikelkataloger så ser det snabbt misstänksamt ut på samma sätt som om man bara har inlänkar från en annan källa. Bäst av allt är om man bygger en hemsida som är så bra och intressant att användarna själva länkar till den. Dock kan det krävas lite hjälp i början för att få de första besökarna att hitta sidan.